sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Kesä!

Kiitokset taas ihanista kommenteistanne!

Tänä kauniina aurinkoisena aamuna jäin miettimään, katsellen ulos likaisista ikkunoista (pesemättä, vieläkin!), että koska viimeksi on perhetämme kohdannut jokin oikein ihana juttu? Ehdin jo melkein tottua siihen tunteeseen mikä tuli, kun oli jotain tosi kivaa odotettaavaa, kuten ensin rivarin osto, asuntovaunun osto, matkustelua, nykyisen talon osto, remonttia ja ja..
Talvella jännitin työni puolesta useampaan otteeseen, kun hoitolasten vanhemmat olivat yt-neuvotteluissa ja sittemmin sairaana, mutta selvisivät. Minulta kuitenkin yllättäen työt loppuvat elokuussa, kun hoidokit menevät laajennettuun päiväkotiin. Aluellamme on syksyllä vapaita hoitopaikkoja todella monella hoitajalla. Tulevaisuus siis taas kerran auki ja se kyllä huolettaa näinä aikoina. Tässä vaiheessa elämää haluaisi työn olevan pysyvä tai ainakin omassa harkinnassa, kun menot kuitenkin ovat pysyviä oli sitten tuloja tai ei.
Ja sitten ystävämme kuolema.
Okei, aika ostovoittoista on viime vuodet olleet, taitaa olla aika pysähtyä. Ja nauttia siitä mitä on. Ja onhan sitä edelleen; kaikki lapseni kesälomaa viettämässä, ihana luonto ja vehreä puutarha, josta nautin suunnattomasti, me olemme saaneet pysyä terveinä ja ainakin miehellä on töitä.
Kesäloma suunnitelmat menivät uusiksi, mutta odotankin innolla retkiä lähimetsiin ja rantoihin. Ulkomaan matkan sijaan hankimme pihalle altaan, jossa voi hellepäivänä virkistäytyä, eilen keksin paikan omenapuista riippukeinulle, kirjastosta kasoittain kesälukemista ja sitten vaan toivotamme tervetuloa kesälomalle.







Kiviä pihalle


perjantai 29. toukokuuta 2009

Poissa

Ei sitä voi käsittää, eikä sitä halua uskoa.
Emme enää kuule nauruasi, vitsejäsi, huumorimies on nyt poissa.
Sairauden uuvuttamana ja aivan liian varhain sinä lähdit.

Hyvä ystävä, Jeminan kummisetä, lepää rauhassa!



Aurinko nousee,
On kastetta maassa.
Aika on herätä,
Nousta ja lähteä,
Kohdata ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa,
Niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet,
Niin varjoisat veet.

Päivä on kirkas,
Vain metsässä tuulee.
Aika on naurun
Ja leikin ja riemun.
Mukana ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa,
Niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet,
Niin varjoisat veet.

Aurinko laskee,
Jo pitenee varjot.
Aika on eron ja jäähyväisten.
Poissa on ystävä kallehin.

Niin kaunis on maa,
Niin korkea taivas.
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet,
Niin varjoisat veet.


sanat Kari Rydman

tiistai 19. toukokuuta 2009

Luominen

Vanhin tyttäreni Eerika 9v. on omanlaisensa kulkija, boheemi taiteilija. Taiteilijoiden elämä voi olla vaikeaa ja niin se Eerikankin kohdalla on ollut. Tämä herttainen ja hyväsydäminen tyttö on ollut pienempänä todella vilkas, kunnes keksin antaa hänen leikkiä vesileikkejä, siitä 2,5 vuotiaana hän sirtyi maalaamaan vesiväreillä ja sittemmin piirtämään. Eerika piirtää joka päivä monta tuntia ja kirjoittaa runoja, lauluja. Taiteeseen ja tekemiseen hänellä on valtava palo, askarteluita syntyy materiaalista kuin materiaalista. Mutta ystäviä ei tytöllä juurikaan ole. Taiteilijoita kun ei aina ymmärretä. Mielenkiinnon kohteet ovat niin erilaiset kun ikätovereilla ja ajatukset lentävät jossain kaukana. Äitinä olen asiasta äärimmäisen surullinen, tiedän tytön olevan mitä parhain ystävä, Eerika on niin hyväsydäminen ja lempeä, toki hänestä löytyy tulta ja tappuraakin. Kissat ovatkin Eerikalle nykyisin todella tärkeitä ja olen iloinen, että kissat näkevät sen, mitä ihmislapset eivät näe. Eerika käy myös kuvataidekerhoa, seuraavassa muutama työ, seitsemän luomisen työn sarjasta. Tekstit ovat lyhennetty ja vain kuvien tueksi suuntaa antavia. Alkuperäiset työt ovat A3 kokoisia.




Alussa Jumala loi taivaan ja maan
Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä. Jumala sanoi "Tulkoon valo."



"Kasvakoon maa vihreyttä, siementä tekeviä kasveja ja hedelmäpuita."



"Tulkoon vesiin kaloja ja taivaalle lintuja."



"Tuottakoon maa kaikenlaisia eläviä olentoja, kaikkia karjaeläimiä, pikkueläimiä ja villieläimiä."




Paratiisin keskelle Jumala kasvatti elämän puun sekä
Hyvän- ja pahantiedon puun



"Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen"
Herra Jumala teki miehen kylkiluusta naisen ja toi hänet miehen luo. Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää.

maanantai 18. toukokuuta 2009

Ihan pihalla



Ihana kesä on saapunut!
Huomisesta jo sitten kuulemma kylmenee ja sataakin.
Viikonloppu on kulunut pihatöiden merkeissä, ehdimme kuitenkin poiketa torilla, kaupungilla ja markkinoillakin, mukavaa puuhailua perheen kanssa siis.
Kirsikkapuun kukinta oli ehkä aavistuksen laimeampi, kuin viime kesänä, kaunis silti.

Ihanaa alkavaa viikkoa!





Takapihalta:






lauantai 9. toukokuuta 2009

Äideille onnea!

Minä saan viettää jo 15. äitienpäivääni <3
Lasten askarteluita vuosien varrelta on kertynyt siis melkoinen kasa;-)
Tänäänkin heräsin pikkutyttöjen lauluun.. Toki olin jo herännyt kuiskutteluun aiemmin. Sain kahvin ja kakkupalan vuoteeseen, tosin se meni parempiin suihin, kun Milena niiiin halusi maistaa kakkua ;-)
Isommat lapset ovat tänään isänsä luona, ennakoimme tämän ja vietin kaikkien lapsieni kanssa mukavan päivän meren äärellä, nautimme hyvän aterian seisovasta pöydästä ja vähän shoppailimme siinä sivussa, jo viime viikonloppuna.










Sateinen lauantai





On ihan kivaa kun sataa pitkästä aikaa! Tulee olla möllötettyä sisälläkin välillä, tänään on vain oltu, syötiin kerrankin ajoissa vaikka kyseessä on viikonloppu, katsottiin hyvä leffa lasten päikkäri aikaan, syötiin samalla pussillinen karkkia, paistettiin vohveleita ja iltaan on sentään vielä aikaa ei tiedä mitä tässä vielä keksiikään... Yhtä syömistä tähän asti ainakin ollut ;-) Kynttilöitä ainakin poltellen, takkatuli loimuaa jo ja saunaa odotellessa. Ja koska ulkona sataa, laitan ulkokuvien sijaan joitain tänään otettuja sisäkuvia, olkaa hyvät!

Mukavaa viikonloppua myös teille!!





Mies kattoi kahvit jättimukeihin, että saadaan katsoa leffa rauhassa ;-)






perjantai 8. toukokuuta 2009

Piupiupiu!

Kyllä taas kiireitä tuntuu olevan, pihan laittoa, puiden ja pensaiden istutusta. Herneet ja muut kasvimaalle pitäisi kylvää. Aurinko meitä hellii ja kesän tuntua ilmassa josta päästäänkin tyhjinä lojuviin kukkapurkkeihin ja laatikoihin, muutamia orvokeita ja runkoruusuja on hankittuna paljon pitäisi vielä hankkia ja ja... Lista on loputon ;-) Etupihalle hankin kahvittelukaluston aamupäiviä ajatellen, silloin paistaa aurinko etupihalle. Terassille paistaa sitten iltapäivästä ihan auringonlaskuun asti. Kuvaakin luvassa, kunhan ehdin ;-)

Kissat on tässä taloudessa tuplaantuneet ;-)
Ihania ovat Helga ja Hertta, niillä on seuraa toisistaan tekevät kaverukset kaiken yhdessä. Ihania kertakaikkiaan. Olen aina luullut olevani täysin koiraihminen ja asianlaita on vasta paljastunut, että taidankin olla täys kissaihminen. Nämä ovat erittäin sosiaalisia, tulevat kutsuttaessa, touhuilevat siellä missä me muutkin. Uteliaitakin ovat. Karva on lyhyttä kiharaista ja sitä on vähän, ei paljoa siis huushollissakaan ;-)