maanantai 23. kesäkuuta 2008

Sataa sataa ropisee

Missä aurinko piileskelee?

Viikko vielä miehen loman alkuun. Sitten toivottavasti tuntuukin jo lomalta..
Mies eilen kysyi mitä lomalla tehtäisiin, meillä vietetään kaksi ekaa viikkoa kera kuuden lapsen ja se ihan ensimmäinen viikko menee tuolla kylpylässä, toinen kotosalla mutta mitä kolmannella ja neljännellä viikolla..
Meinaa stressi iskeä kun olisi niin paljon tehtävää. Niin paljon paikkoja joissa pitäisi käydä, ystäviä ja sukulaisia ja niin paljon jää taaas tekemättä. Ihmisiä joita ei kerkiä nähdä.
Matkalle (joka kesäinen Kreikan matka...) olisi ihana lähteä, mies haluaisi, minä taas en. Nekin rahat, joita ei siis vielä edes ole, olisivat pientä tekohengitystä tai laastaari keskeneräiselle remontille. Lomalla olisi aikaa nikkaroida keskikerrokseen lattialistat, uusia yläkerran portaat, maalata kellarin portaat ja tehdä lopultakin vesivahingossa hajoitettu seinä valmiiksi...
Mutta mutta, eikös lomalla pitäisi levätä ja ladata akkuja. Mies on kyllästynyt koko iänikuiseen remonttiin ja niin olen minäkin.
Saatin kiinnitettyä tulevaisuuden ikkuna paikoilleen



Ja vielä muutama ruusukuva, tää on vaan niin kaunis







perjantai 20. kesäkuuta 2008

Juhannusaaton tunnelmia




Suloisista suloisin köynnösruusu New dawn aukaisi ensimmäiset nuppunsa juhannuksen kunniaksi!




torstai 19. kesäkuuta 2008

Rentouttavaa Juhannusta!

Se on sitten keskikesä nyt. Meillä ei Juhannus paljoakaan poikkea tavallisesta lapsiperheen viikonlopusta, paitsi että jussin jälkeen alkaa ale.Jes.



sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Sairastalua

Jos viikot soljuu tälläistä vauhtia, on pian jo syksy ja talvi!
Viime viikko meni sellasella vauhdilla ettei taas perässä pysynyt. Jaa mitä tuli sitten tehtyä.muistanko edes.

Kaikki lapset olivat kesäloman vietossa, kävimme kävelyillä, rannalla, leivoimme ja nautimme kesästä. Eerikalle leikattiin lyhyempi hiusmalli ja laitettiin elämänsä ensimmäinen hiusvärjäys, kultaisia raitoja. Iso tyttöni jo. Keskiviikkona lähtivät isälleen viikonlopun viettoon.

No puolen viikon tietämillä kuulin sisarieni menneen miehineen New Yorkiin! Ihanaa matkaa teille siskot ja siskojen miehet, onnea unelmanne toteutumiselle!
Olisipa rentouttavaa hilpaista Atlannin toiselle puolelle katsomaan suurta maailmaa, ehkä sitten joskus omakin unelmani toteutuu, kuka tietää?
Florida olisi minun haaveeni, sitten joskus. Lasten kanssa sellaista matkaa ei tulisi tehtyä ja taitanee vierähtää vuosi jos toinenkin ennenkuin pääsemme ilman näitä lapsia minnekkään. Varsinkaan ulkomaille.

Milena ihana pikkuinen hymytyttöni sairastui nuhaan ja kuumeeseen, silmätulehdusta unohtamatta, Jeminakin niiskutti ja aivasteli. Monta yötä pikkuinen sairastelija vaikeroi, ennenkuin tauti otti ja päästi tyttösen otteestaan. Ja niin oli taas ihanainen hymytyttömme kunnossa:-)

Mutta sitten sairastuin perjantaina itse, luulin ihan oikeasti kuolon tulevan ja korjaavan luuni.. Aamusta tunsin nuhan ja päänsäryn, lääkitsin itseni, mutta olisi täytynyt olla vahvemmat tropit. Migreenikohtaus kaataa minut sänkyyn koko päiväksi. Ihan kokonaan. Ja minä yksin tyttöjen kanssa.. Jemina ei kauan halunnut katsoa juniorin lastenohjelmia eikä ollut ollenkaan samalla aaltopiitudella kun yritin saada pötköttelemään äitin ja isin sänkyyn.. Onneksi mies pääsi tulemaan töistä vähän normaalia aiemmin. Itse aloin olla elävien kirjoissa vasta illalla myöhään.

Sohvatyynyjä suunnitelmissa!
Ihailen näitä Blogistanian runsaasti sisustettuja koteja, mutta yhä enemmän haluan itselleni selkeyttä ja yksinkertaisuutta. Sohvatyynyjä pitäisi pian päästä ompelemaan, toivottavasti ensi viikko tuo inspiraation!



sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Uusi viikko taas

Postauksesta taas vierähtänyt tovi jos toinenkin.. Helteistä johtuen oltu ihan pihalla koko viikko, istuttu syreenin varjossa tai auringon paisteessa, käyty kävelyillä, syöty ulkona.. Nukuttu ollaan sentään sisällä;-)
Onnikin meitä potkaisi; Vepu voitti 2minuuttia ostosaikaa paikallisessa Lidlissä! Vepun iästä (7v)ja käsikivusta johtuen tehtävään valittiin perheen pää, tässä tapauksessa Jani ;-) Kärryyn tarttui limun,lihan ja muiden ruokien lisäksi myös lapsille pari kassillista karkkia, jos voittajana olisi ollut toinen meistä aikuisista karkkia ei olisi valittu ihan niin paljoa ;-) Kivalta tuntui, kun ihmiset tulivat onnittelemaan, että meni voitto oikeaan osoitteeseen, meillä oli kaikki kuusi lasta mukana jännittämässä.


Epäonneakin viikonlopulle mahtui, Vepun käsi kipsattiin, törmäys tramppiksella :-( Toivotaan että saadaan se pois ennen kylpylälomaa, kolme viikkoa sanoi lääkäri ja reilu kolme viikkoa niin menemme Rauhalahteen Kuopioon, toivottavasti onni kääntyisi taasen hyväksi!
Lopuksi kesäkuvia pihaltamme, terassin maalaus seisoksii odotellessa pilvipoutaa... Nyt on niin kamala tuuli, ettei kyllä ihan heti tee mieli lähteä maalailemaan. Ja pohjatyötkin on tekemättä, joista onneksi mies on tarkka, minä olisin jo hutaissut mokoman terassin valmiiksi, tosin kaiken siitepölyn ja lian päälle, auringon kuumasti paistessa, että saisin kunnon rusketusraidat!





sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

KESÄLOMA

Nyt se on virallisesti sitten alkanut, kotiäidin kesäloma!
Ei tarvitse yrittää ehtiä koululle yhdeksäksi, eikä hakea yhdeltä. Tilalle tulee uimaan ja retkille viemiset, mutta ne onkin kaikista kivoja.

Lauantaina pihallamme pyörähti pyörremyrsky; metsurit kaatoivat viisi valtavaa puuta.. Puut kaatuivat ollessamme lapsia viemässä ja kotiin tullessa pihalla odotti surkea näky; puut metrin paloina maassa ja sitä oksien määrää!! Itku meinasi tulla sitä työmäärää katsellessa, ennenkuin ne puut olisi pilkottu ja pinottu ja oksat hävitetty tämän lapsikatraan kanssa, olisi jo useammat hoosiannat laulettu, ajattelin.



Kuva ei anna oikeutta kaaokselle, tästä ei ihan selviä kuinka paljon oksia ja puuta oli... no kuten arvata saattaa niillä parillakin ihmisellä, jotka meitä koskaan missään ovat auttaneet, oli muuta menoa eikä apua ollut saatavilla sieltäkään suunnalta, eläköön talkoohenki!
Onneksi miehen vanhemmat kuitenkin tulivat ja puusavotta on jo voitonpuolella.
Puut olivat varjostaneet talomme nurkkausta siihen malliin etten aurinko-ihmisenä ollut sijoittanut terassin alapihalle muuta kun sen trampoliini rumiluksen. Mutta entäs nyt, aurinko paistaa paljon aikaisemmin ja paljon kirkkaammin takapihallemme, aloimmekin suunnittelemaan terassin laajennusta, uima-allasta ja vaikka sun mitä ryhmää... Sitä pientäkin lottovoittoa odotellessa ;-)





Tulppaanit ovat kukkineet jo tosi pitkään, koira kyllä syönyt niistä muutaman... Syksyllä pitää muistaa ostaa paljon lisää sipuleita! Olen hiukan tutkaillut valikoimia ja haluan paljon myös erikoislajikkeita ensi kesäksi.